19.03.2019 - 03:04:20 - E martë        HIXHRI: 12.07.1440                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;

Konferenca “Solidariteti islam”, mbajtur në Mekë 02-04/03/2014

Publikuar më: 04.03.2014 Fotoja

Nën Patronatin e Kujdestarit të të Dy Haremeve (vendeve të shenjta – Mekë e Medinë), mbretit Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, princi i fronit mbretëror, i cili njëherit është edhe emir (guvernator) i Mekës, Mish’al bin Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, hapi konferencën e dytë me radhë ”Bota Islame – Problemet dhe zgjidhjet” me titull “Solidariteti islam”.

Kjo konferencë zgjat dy ditë, gjatë datës 01-03/05/1435 h – 02-04/03/2014, në Mekë.

Në mesin e delegacioneve të shumta, merr pjesë edhe delegacioni i Kosovës i përbërë nga Myftiu Mr. Naim Tërnva dhe Dr. Shefqet Krasniqi.

Dr. Shefqet Krasniqi gjatë kësaj kohe u takua me personalitete të ndryshme dhe të njohura, si me Dr. Zakir Naik, me të cilin biseduan dhe u njoftuan për së afërmi me problemet e përgjithshme, hallet dhe dertet e muslimanëve në mbarë botën, e në veçanti në Kosovë dhe në Indi.

Dr. Shefqet Krasniqi u takua edhe me Shejh Nefiullah, i cili është Myfti i Përgjithshëm dhe kryetar për Çështje Fetare në Rusi.

Takime pati edhe me Dr. Mustafa Ceiqin, ish-Myfti i Bosnjës, pastaj me Dr. Ismail Hasan Husejn një ndër hoxhallarët dhe misionarët kryesorë në Najrobi, i cili njëherit është edhe shok i studimeve në Medinë. Pati edhe shumë takime me figura të ndryshme. /krenaria.com/

 

Kategoritë: Aktualitete

Të fundit

Reagon Dr. Shefqet Krasniqi, Gazeta Express dhe Koha dinë të gënjejnë pa fije turpi

'Maqedonas, mos u merrni me Bullgarinë, por me shqiptarët që po formojnë Shqipërinë e Madhe'

Toleranca fetare në Kosovë ka ekzistuar, falë shumicës muslimane shqiptare, dhe do të vazhdojë së ekzistuari

Religious Tolerance in Kosova exists, thanks to the Albanian Muslim majority, and will continue to do so

Provokimi sllavo-maqedonas dhe dhuna ndaj shqiptarëve

Mesazhi i Muajit Ramazan

Dr. Shefqet Krasniqi reagon ndaj lajmit të paverifikuar në ‘Presheva Jonë’; Nuk kam thënë se ‘Rama është si Millosheviçi’

Listës së intelektualëve për mbrojtjen e familjes shqiptare i bashkëngjitët edhe Dr. Shefqet Krasniqi

Një hetim policor do të duhej të nisej edhe ndaj portalit gazetaexpress.com për nxitje të urrejtjes fetare

Krasniqi: Librat dua t’iu shërbejnë njerëzve që ta kuptojnë mirë Islamin

Reagim publik ndaj të ashtuquajturës “Gazeta Express”

Sirianët, së shpejti grupi më i madh refugjat në botë

Unioni Botëror i Dijetarëve Muslimanë: Pse ndeshen palët në Krime të Ukrainës?

Konferenca “Solidariteti islam”, mbajtur në Mekë 02-04/03/2014


2013 © KRENARIA.com