19.03.2019 - 02:25:41 - E martë        HIXHRI: 12.07.1440                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;

Listës së intelektualëve për mbrojtjen e familjes shqiptare i bashkëngjitët edhe Dr. Shefqet Krasniqi

Publikuar më: 23.05.2014 Fotoja

Me kënaqësi dëshiroj t’i bashkëngjitëm Listës së 55 Intelektualëve në nismën për mbrojtjen e familjes shqiptare, duke u bërë apel qytetarëve që të ruajnë vlerat e saj përkrah shfaqjeve perverse.

Si profesor universitar dhe prijës fetar jam thellë i bindur se nisma “Familje e Shëndoshë - Atdhe i Shëndoshë” është një nismë e mbarë dhe e frytshme për popullin tonë, shprehet Dr. Shefqet Krasniqi.

Si studiues i Islamit më lejoni të sqaroj se ky mision mbarënjerëzor mbron të drejtën e secilit individ për të qenë ashtu siç ai apo ajo ndihet, por natyrisht vetëm në suaza të mbrojtjes së normave të virtytit dhe moralit të përgjithshëm. Personat me devijime të ndryshme, të cilësdo gjini qofshin, mund të mbajnë për vete devijimet e tyre, të kërkojnë konsultë, mjekim apo shërim për to, por jo edhe t’i promovojnë ato devijime në emër të të drejtave të njeriut apo të ‘vlerave’ të pretenduara bashkëkohore.

Gjinitë i ka përcaktuar vet Zoti, dhe për të ruajtur llojin njerëzor ato i bëri të kundërta ashtu që të bashkohen përmes kornizës së ligjshme, pra martesës, dhe kështu të shtohet e kultivohet raca njerëzore. Çdo devijim nga kjo natyrë çon drejt shkatërrimit të shoqërisë dhe llojit njerëzor në përgjithësi.

Shoqëria jonë shqiptare, në përgjithësi, është e njohur për vlerat familjare dhe njerëzore. Besoj bindshëm se në këtë aspekt jemi shumë më të përparuar se të tjerët, ndaj nuk kemi nevojë të imitojmë askënd e ta shkatërrojmë shoqërinë tonë në emër të ‘vlerave’ të pretenduara bashkëkohore.

Miqësisht i Juaji,

Dr. Shefqet Krasniqi

 

Kategoritë: Aktualitete, Artikuj

Të fundit

Reagon Dr. Shefqet Krasniqi, Gazeta Express dhe Koha dinë të gënjejnë pa fije turpi

'Maqedonas, mos u merrni me Bullgarinë, por me shqiptarët që po formojnë Shqipërinë e Madhe'

Toleranca fetare në Kosovë ka ekzistuar, falë shumicës muslimane shqiptare, dhe do të vazhdojë së ekzistuari

Religious Tolerance in Kosova exists, thanks to the Albanian Muslim majority, and will continue to do so

Provokimi sllavo-maqedonas dhe dhuna ndaj shqiptarëve

Mesazhi i Muajit Ramazan

Dr. Shefqet Krasniqi reagon ndaj lajmit të paverifikuar në ‘Presheva Jonë’; Nuk kam thënë se ‘Rama është si Millosheviçi’

Listës së intelektualëve për mbrojtjen e familjes shqiptare i bashkëngjitët edhe Dr. Shefqet Krasniqi

Një hetim policor do të duhej të nisej edhe ndaj portalit gazetaexpress.com për nxitje të urrejtjes fetare

Krasniqi: Librat dua t’iu shërbejnë njerëzve që ta kuptojnë mirë Islamin

Reagim publik ndaj të ashtuquajturës “Gazeta Express”

Sirianët, së shpejti grupi më i madh refugjat në botë

Unioni Botëror i Dijetarëve Muslimanë: Pse ndeshen palët në Krime të Ukrainës?

Konferenca “Solidariteti islam”, mbajtur në Mekë 02-04/03/2014


2013 © KRENARIA.com