19.11.2018 - 02:01:25 - E hënë        HIXHRI: 10.03.1440                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;
JETA ISLAME

KTHEHU

Këta shtatë njerëz mos i konsulto kurrë
Fotoja

Njerëzit që nuk duhet t’i konsultosh kurrë janë:

... [lexo më shumë]Fjalët pozitive, edukojnë fëmijë të aftë
Fotoja

Dr. Mustafa Ebu Sad

Nuk janë vetëm vlerësimi dhe lëvdatat, apo ndrydhja e ndjenjave të fëmijës, ato që përcaktojnë nivelin e besimit të fëmijës tek vetja. Ka rrugë dhe metododa të tjera, me anë të të cilave ne programojmë fëmijët tanë, ku më të rëndësishmen unë do të veçoja mënyrën si u japim udhëzimet dhe urdhërat. Kjo, duke bërë përzgjedhjen pozitive ose negative të fjalëve.

... [lexo më shumë]Djersa e ballit
Fotoja

Dr. Selman bin Fehd el-Avdeh

6 vite të plota qëndroi duke punuar me fijet e drurit-rrëmojsa dhëmbësh duke bërë improvizimet e ndërtesave të njohura nëpër botë, ndër to punoi edhe maketin e Qabes së Shenjtë. Çdo punim i merrte përafërsisht  6 muaj kohë dhe në përgjithësi kishte 6 milionë fije-rrëmojse dhëmbësh!

... [lexo më shumë]Këshilla për të mësuar më mirë
Fotoja

1. Kupto synimet tua

Hapi i parë është mos humbja e shpresës, sepse nëse biem në grackën e dëshpërimit, dhe tronditemi, atëherë kjo ul qëndrueshmërinë. Mbaj synimet tuaja të pastërta, dhe për të rritur qëndrueshmërinë tuaj kujto arsyen e mësimit. Thuaj Bismilah dhe vazhdo me punën.

... [lexo më shumë]Femrat e mbuluara janë më të lumturat
Fotoja

Njeriu vazhdimisht është në kërkim të lumturisë dhe çdo hap që e bën në jetë, e bën për të qenë më i lumtur. Por ne kemi harruar se kjo lumturi që e kërkojmë gjendet tek Ai që e ka në dorë lumturinë, dhe Ai është Allahu. Sa më shumë që i afrohemi Allahut me vepra të mira e me dhikër, aq më të lumtur dhe më të kënaqur do të jemi me jetën.

... [lexo më shumë]Balancimi i kërkesave të jetës
Fotoja

Sulltan el-Umerijj

Prej rregullave të mëdha islame është edhe: “Jepja çdokujt të drejtën që meriton!”

... [lexo më shumë]Arti i vëmendjes dhe vigjilencës
Fotoja

Imazh i përsosmërisë intelektuale është edhe vigjilenca dhe arti i të kujdesurit. Kjo për shkak se “aksidentet” janë të shumta dhe problemet janë të ndryshme. Por, i mençuri kupton se jetë e mendjes së tij d.t.th. fuqia e të kuptuarit, niveli i lartë i kujdesit si dhe vigjilenca në kohën e neglizhencës dhe pakujdesisë.

... [lexo më shumë]Vishuni bukur për namaz
Fotoja

Është edukatë fetare që me rastin e faljes së namazit, pavarësisht se a e bëjmë këtë në xhami, faltore apo në çfarëdo vendi tjetër, të përkujdesemi për dukjen dhe veshjen tonë. Kjo për shkak se namazi është bashkëbisedim ndërmjet robit dhe Zotit, kështu që nuk ka sens të mos vishesh bukur.

... [lexo më shumë]10 fjalë për femrën muslimane
Fotoja

1. Cila është brenga që ka pushtuar zemrën tënde? Cili është qëllimi që mbulon kohën tënde? A janë brenga për fenë, dëshira për t’iu bërë mirë njerëzve, mësimi i injorantëve, apo ke brenga dhe qëllime tjera?

2. Obligimin më të madh e ke namazin, andaj, t’ia kesh frikën Allahut për të. Fale namazin në kohën e duhur dhe fale në përputhje me rregullat fetare, siç na i ka mësuar i Dërguari i Allahut [alejhi salatu ve selam].

... [lexo më shumë]10 mënyra për t’ia bërë shaminë të dashur vajzës sate
Fotoja

Besimtarët e devotshëm e duan hixhabin për vajzat e tyre dhe janë shumë kureshtarë që, jo vetëm të mbulohen ato, por edhe të lidhen shpirtërisht me veprat e mira.

... [lexo më shumë]Menaxhimi i dialogut familjar