27.03.2017 - 16:23:15 - E hënë        HIXHRI: 28.06.1438                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;
MREKULLI

KTHEHU

Zbulimet e muslimanëve që ndryshuan botën: Kafeja
Fotoja

Rreth 1,600,000,000 filxhanë kafe konsumohen çdo ditë në botë. Miliarda njerëz janë të varur nga ajo në rutinën e tyre të përditshme. Dhe tani, shumë pak njerëz janë të njohur me origjinën e kësaj pije të gjithëpranishme.

... [lexo më shumë]Oksigjeni
Fotoja

Oksigjeni përbën 21% të ajrit që ne thithim.

Po të ishte rritur kjo përqindje në 25%, atëherë do të kishte shpërthime e djegie të materialeve anekënd planetit tonë.

... [lexo më shumë]Bretkosat ndihmojnë njëra tjetrën
Fotoja

Studiuesit janë mahnitur nga një foto ku tregohet se dhe amfibet bashkëpunojnë për të shpëtuar nga situata të ndryshme.

... [lexo më shumë]Shkencëtarët kërkonin një “gabim” në Kur'an
Fotoja

Shkencëtarët e Perëndimit u takuan për të zbuluar një gabim në Kur’an!!!

U fokusuan tek ajeti:

“Deri atëherë kur arritën mbi luginën e milingonave, një milingonë tha: O ju milingona, hyni në vendet tuaja që të mos u copëtojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur.” (Neml, 18)

... [lexo më shumë]Ja si Toka mbron veten
Fotoja

Ajri i ndotur shkakton stuhi më të fuqishme dhe më të gjata në kohë. Në këtë përfundim ka mbërritur një grup shkencëtarësh në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

... [lexo më shumë]Astrologjia - Yjet në këndvështrimin joislam dhe islam
Fotoja

Dijetarët e hershëm muslimanë e quanin fushën e yjeve dhe llogarive planetare në tërësi me emrin Tenxhim, dhe ata e ndanin atë në tre kategori kryesore për qëllim analizimi dhe klasifikimi sipas ligjit islam.

... [lexo më shumë]Forca e gravitetit dhe lëvizjet e orbitave – Mrekulli nga Kur’ani
Fotoja

“Betohem fuqimisht në yjet që tërhiqen (ditën, e ndriçojnë natën), që udhëtojnë e fshihen (si dreni në strofkë).” (Kur’an: Tekvir, 15-16)

Fjala “hunnes” në suren Tekvir, ajeti 15, bart kuptime të tilla si: Ngushtim dhe mbulim, tërheqje dhe kthim prapa. Shprehja arabe e përkthyer si “fshihen” në ajetin e 16-të është “kunnes”.

... [lexo më shumë]Mrekullitë e agjërimit në trupin e njeriut
Fotoja

Dr. Abdulda’em Al-Kaheel

Shkencëtarët thonë se agjërimi shëron më shumë se njëqind sëmundje! Si tensioni i lartë i gjakut, diabeti, astma kronike, sëmundjet e frymëmarrjes, sëmundjet e zemrës, arteriosklerozës, shumë sëmundje të mëlçisë dhe sëmundjet e lëkurës të tilla si alergji dhe ekzemë kronike.

... [lexo më shumë]Mrekullitë e hurmes dhe vetitë e saj në trupin tonë
Fotoja

Është vërtetuar shkencërisht se agjërimi ka një efekt mahnitës në trupin e njeriut dhe se ai është i bazuar në ujë dhe sheqerna të thjeshta të burimeve natyrore si janë hurmat, të cilat janë konsideruar si sheqerna të mira natyrore.

... [lexo më shumë]Zbulohet uji i vjetër 3 miliardë vjet
Fotoja

Në thellësinë 3 kilometra nën tokë, në Kanada janë zbuluar ujëra nëntokësore, që shpien në përfundimin se organizmat shumëqelizorë janë krijuar edhe më parë se sa që deri më tani konsiderohej.

... [lexo më shumë]Specialisti i embrioneve: "Muslimanja" gruaja më e pastër mbi sipërfaqen e tokës
Fotoja

U konvertua në Islam specilaisti i embrioneve Robert Gajlhin, ishte mahnitur nga ajetet kur’anore që shpjegojnë kohën e pritjes së gruas së shkurorëzuar.

Ai ishte i cili kaloi jetën e tij në çështje, të cilat sqarojnë gjurmën të cilën e lë burri në gruan gjatë marrëdhënieve intime, ku erdhi në përfundim pas një mundi të madh se ajo gjurmë e cila lihet në gruan prej burrit do të zhduket nga trupi i saj pas tre muajsh.

... [lexo më shumë]Virusi i gripit të derrave
Fotoja

Kohët e fundit është shpallur gjendja e gatishmërisë botërore për përballimin e përhapjes së tipit të ri të virusit të gripit të derrave, pasi është sqaruar rrezikshmëria e këtij virusi të panjohur më parë.

... [lexo më shumë]Bretkosat dhe tërmeti
Fotoja

Tërmeti i Kinës. Një tërmet i cili ka shkatërruar zona të shumta, ka zhdukur njëqind mijë njerëz dhe ka zhvendosur qindra mijëra të tjerë.

Është paralajmërim nga Allahu i Lartësuar dhe prej llojeve të dënimit të lehtë, për të cilin Allahu i Madhërishëm thotë:

“Dhe, Ne do të bëjmë që të shijojnë një dënim më të lehtë në këtë jetë, para dënimit të madh në jetën e përtejme, me qëllim që të kthehen në rrugën e drejtë.” (Sexhde: 21)

... [lexo më shumë]Numri 7, enigma që çuditi botën!
Fotoja

Dyert e xhehenemit janë 7;

Çudirat e botës janë 7;

Ëndrrat e mbretit të Egjiptit ishin 7;

Tavafi rreth Qabesë është 7 rrotullime;

Saji mes Safasë dhe Merves është 7 ecje;

Numri i ajeteve të Fatihasë-Elhamit është 7;

... [lexo më shumë]Allahu është Furnizuesi
Fotoja

Shkencëtarët orvaten sot të studiojnë botën e milingonave që të arrijnë në një rezultat që vërteton se milingonat posedojnë teknologji shumë komplekse në arritjen e furnizimit.

Milingona nuk mund ta mbajë dot veten me ushqim, mirëpo Allahu i ka lehtësuar shkaqet e furnizimit. Milingona posedon mekanizëm shumë të mprehtë për të këputur gjethet saqë i këput ato në një mënyrë të përshtatshme e më pas i bart ato në vendbanimin e tyre, me qëllim të përfitimit prej tyre më vonë.

... [lexo më shumë]Bleta si shembull për besimtarët
Fotoja

Besimtari është njeri i mirë! Përpiqet të forcojë imanin në zemrën e tij, ndërsa epshet e tij nënshtron dhe i zbrazë vetëm në mënyrë hallall.

Nga: Haris Heçimoviq

Karakteristika e bletës është që ajo asnjëherë nuk fluturon kah ngordhësirat ose në feces, duke përcjellur gjurmët e tyre të ndotura dhe aromat kutërbuese. Gjithashtu, besimtari nuk shkon në vendet e mëkateve, haramit, errësirës, dhe nuk flet atë që është e keqe, as nuk përcjell fjalët e huaja ose shpifjet.

... [lexo më shumë]

Të përfitojmë nga Hoxhë Shefqet Krasniqi

Krenaria.com © 2013