27.03.2017 - 16:24:48 - E hënë        HIXHRI: 28.06.1438                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;
SHëNDETëSI

KTHEHU

Agjërimi rigjeneron sistemin imunitar
Fotoja

Agjërimi për më pak se tre ditë mund të rigjenerojë gjithë sistemin imunitar, madje edhe tek personat e moshuar, kanë zbuluar shkencëtarët.

... [lexo më shumë]Si ta mposhtim etjen kur jemi agjërueshëm?
Fotoja

Me hyrjen e muajit të begatë të Ramazanit në stinën e verës agjëruesit i vështirësohet më shumë çështja e etjes normale kjo për zgjatjen e kohës së agjërimit më shumë se 14 orë në ditë të nxehta.

... [lexo më shumë]Ushqimet e modifikuara gjenetikisht, rrezik apo jo për qenien njeri
Fotoja

Në kuadër të ajeteve kur’anore me një dimension shumë të gjerë na paraqitet edhe fjala e Tij ku thuhet: “…ua lejon ushqimet e mira dhe ua ndalon ushqimet e këqija.” (A’raf: 157), që reflekton një filozofi dhe urtësi të veçantë që për qëllim ka ruajtjen e jetës fizike dhe shenjtërinë e saj.

... [lexo më shumë]Bima që shëron kancerin për vetëm 16 orë!
Fotoja

Nëse bima përdoret e vetme, shkakton reduktim për 28 për qind të qelizave të kancerit të gjirit, por në kombinim me hekur, pelini i ëmbël ia ka dalë që ta ''fshijë'' kancerin në tërësi për 16 orë.

Ilaçi i kancerit ekziston edhe jo vetëm një, por ekziston një varg i ilaçeve bimore që me sukses e shërojnë kancerin.

... [lexo më shumë]OKB fshehu raportin ku thuhet se popullata në Kosovë do vuajë nga kanceri dhe leukemia për shkak të uraniumit të varfëruar?
Fotoja

Një tekst shokues që është publikuar së fundmi, flet se OKB-ja ka fshehur raportin ku pretendohet se gati 10 ton të uraniumit të varfëruar janë hedhur në Kosovë në vitin 1999. Kjo nga bombardimet e NATO-së në atë kohë.

... [lexo më shumë]Mentor Petrela klasifikohet ndër 100 neurokirurgët më të mirë në botë
Fotoja

“World Academy of Neurological Surgery” përzgjedh profesorin shqiptar ndër 100 mijë neurokirurgë në botë.

Prof. Petrela, Shefi i Neurokirurgjisë në qendrën spitalore universitare “Nënë Tereza”, profesor Mentor Petrela, zgjidhet ndër 100 kirurgët më të mirë të botës. Revista shkencore, pak kohë më parë, ka njoftuar profesor Petrelën se vendin bosh në akademinë e ekselencës do ta zinte neurokirurgu shqiptar, pas vdekjes së njërit prej anëtarëve.

... [lexo më shumë]Një mollë para buke për të rënë nga pesha
Fotoja

Studimet kanë treguar që pjesëmarrësit, të cilët rregullisht hanë mollë para vaktit dukshëm më lehtë e mbajnë peshën, por edhe dobësohen.

Pa dallim nëse zgjidhni mollë jeshile, të kuqe ose të verdhë, trupi juaj do të jetë mirënjohës për çdo kafshatë që do hani.

... [lexo më shumë]Britani: Studimi rekomandon kujdes të shtuar mjekësor për pacientët me diabet gjatë agjërimit
Fotoja

Një studim i botuar kohët e fundit nga universitetet britanike Manchester dhe Keele tregoi se muslimanët britanik me diabet kanë nevojë për kujdes të shtuar mjekësor gjatë agjërimit, sidomos në shmangien e procedurave kirurgjike si dhe shmangien e shujtës që i ekspozon ata në rrezik.

... [lexo më shumë]Britani: Studimi konfirmon se praktikimi i adhurimeve heq presionin në punë