27.03.2017 - 16:25:25 - E hënë        HIXHRI: 28.06.1438                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;
EKONOMI

KTHEHU

Rekordi i bankave, 700 mijë € fitime ditore
Fotoja

Enis Veliu

Bankat komerciale kosovare po realizojnë fitime marramendëse falë normave të larta të interesit në kredi dhe të shtrenjtimit të vazhdueshëm të shërbimeve.

... [lexo më shumë]Kosova, 94% e rrugëve të asfaltuara
Fotoja

Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK), nga gjithsej 2.005,5 km rrugë në territorin e Kosovës, 94 për qind e tyre janë të asfaltuara. Nga to, 4 për qind janë rrugë ndërkombëtare, 31 për qind rrugë magjistrale dhe 65 për qind janë rrugë rajonale.

... [lexo më shumë]Shqipëria, më e pasura në BE për naftë
Fotoja

Ndryshe nga sa mendohet, Shqipëria rezulton të jetë një nga vendet me pasuri natyrore më të mëdha në Evropë.

Thesari më i madh gjendet tek rezervat e naftës që arrijnë në një sasi prej rreth 400 milionë tonësh.

Sipas burimeve zyrtare nga Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore, rreth 40 milionë tonë naftë janë ende të pashfrytëzuara.

... [lexo më shumë]Viti 2014 premtues për Industrinë e Financave Islame
Fotoja

LAHORE: Industria e Financave Islame do të rritet me një ritëm të shpejtë në vitin 2014 dhe vëllimi i saj do të kalojë 2 trilionë dollarë amerikan, ku Bankimi Islam përfshin 78%, Sukuk 16% (Bonot Islame), 1.0% Takaful (Sigurimet Islame), Fondet Islame 4.0% dhe 1.0 % Mikrofinancat Islame.

... [lexo më shumë]Kroacia vjet nga turizmi mori afër 7 miliardë euro
Fotoja

Kroacia në periudhën janar – shtator- 2013 nga turizmi ka fituar 6,6 miliardë euro, ka kumtuar Banka Popullore e Kroacisë, transmetojnë medie nga Zagrebi.

... [lexo më shumë]Luksemburg: Luksemburgu selia e parë e bankës islame në eurozonë
Fotoja

Luksemburgu do të jetë selia e bankës së parë në eurozonë me emrin ORIS BANK. Kapitali fillestar është prej 60 milionë euro, që ka për qëllim sigurimin e shërbimeve bankare për individët, kompanitë dhe sektorin privat.

ORIS BANK, do të ketë edhe degë në kryeqytetin francez Paris, në atë belg Bruksel, në qytetin gjerman Frankfurt, gjithashtu edhe në Holandë.

... [lexo më shumë]Kosova nënshkruan marrëveshje me Arabinë Saudite për magjistralen Prishtinë-Mitrovicë
Fotoja

Zëvendëspresidenti i Fondit për Zhvillim të Mbretërisë së Arabisë Saudite, Mohammed A. Al-Jenaidel dhe Ministri i Financave, Besim Beqaj, nënshkruan sot marrëveshje për financimin e zgjerimit të rrugës magjistrale Prishtinë-Mitrovicë, me ç‘rast me këtë edhe përmbyllet konstrukti financiar për këtë projekt.

... [lexo më shumë]Numri i Bankave Islame në rritje
Fotoja

Përdorimi i bankave islamike, i të ashtuquajturave banka me pjesëmarrje, po bëhet gjithnjë e më i preferuar në Turqi. Statistika e shoqatës turke të bankave me pjesëmarrje (TKBB) tregon: Që prej vitit 2006, sektori i bankave islamike në Turqi është rritur me 25 deri 30 përqind në vit. Në fillim të këtij viti ishin rreth 800 filiale me gjithsej katër banka islamike.

... [lexo më shumë]"Kosova Halal Institut" certifikoi prodhimet e mishit të "Sole Kosova"
Fotoja

"Kosova Halal Institut" (Instituti Hallall i Kosovës), në një ceremoni solemne, në prani të shumë personaliteteve të shquara,  i ndau certifikatën Hallall, Industrisë së përpunimit të mishit  "IMF Sole Koral", e cila behët kompania e parë në Kosovës që pajiset më certifikatë Hallall për produktet e mishit.

... [lexo më shumë]Zvicra dëbon monopolin e fluturimeve Belle Air, vodhi udhëtarët me bileta
Fotoja

Kompania që ka monopolin e fluturimeve, Belle Air, e mbështetur fuqishëm në treg nga Lulzim Basha dhe Sali Berisha, po shkon drejt falimentimit. Belle Air, nuk do të lejohet më të kryejë fluturime drejt Zvicrës, duke nisur prej 1 nëntorit. Kjo u bë e ditur nga kompania Darwin Airlines, përmes së cilës Belle Air operon nga Prishtina në Zvicër.

... [lexo më shumë]Tregtia më e stimuluar sesa prodhimi
Fotoja

Pavarësisht se sektori i prodhimtarisë është gjenerues kryesor i zhvillimit ekonomik të një vendi, në Kosovë politikat ekonomike favorizojnë më shumë bizneset tregtare se sa prodhuesit vendor, vlerësojnë përfaqësues të bizneseve.

Prodhuesve vendorë, sipas tyre, nuk po iu krijohen kushte të favorshme për të zhvilluar biznesin.

... [lexo më shumë]Gjermania kërkon punëtorë të kualifikuar nga shtetet që nuk janë në BE
Fotoja

Gjermania pë herë të parë ka publikuar listën e punëve që dëshiron të angazhojë punëtorë nga shtetet që janë jashtë Bashkimit Evropian, për të luftuar mungesën e fuqisë punëtore për shkak të plakjes së popullatës.

... [lexo më shumë]Bankat në Kosovë shtrenjtojnë tarifat për shërbime?!
Fotoja

Disa banka komerciale që veprojnë në Kosovë, kanë shtrenjtuar tarifat për shërbimet bankare, e që në disa vende tjera ofrohen falas. Për të paguar ndonjë faturë të nevojshme, tarifat fillojnë nga dy euro në disa banka, nëse nuk je klient i atij institucioni, kurse në disa banka tjera mund të përfundosh shërbimet me një euro respektivisht 70 centë.

... [lexo më shumë]Shqipëria rezerva nafte më shumë se BE