21.02.2019 - 12:32:17 - E enjte        HIXHRI: 15.06.1440                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;
HISTORI

KTHEHU

Krimeja është qendra e shqiptarëve të Ukrainës
Fotoja

Krimeja është bërë së fundmi rajoni më i përfolur në botë për shkak se po bëhet vatra e nxehtë e një lufte të mundshme në mes Rusisë dhe Ukrainës.

Në këtë rajon të Ukrainës që banohet kryesisht nga rusët, ka edhe shqiptarë. Ata janë shumë të hershëm atje, kanë 500 vite larg nga atdheu e megjithatë kanë mbijetuar si farë shqiptare në Ukrainë.

... [lexo më shumë]Histori: Çfarë ka ndodhur më 17 shkurt?
Fotoja

1568

Perandoria e Shenjtë Romake pranon t’i paguajë haraç Perandorisë Osmane kundrejt paqes. Ushtria osmane ishte më e madhja në Evropë, marina osmane kontrollonte të gjitha rrugët detare të Mesdheut lindor, dhe kryeqyteti i saj Stambolli ishte pesë herë më i madh sesa Parisi. Burimet e Perandorisë Osmane dukeshin pa pafund; vrulli saj, i pandalshëm; gjurmët e pushtimit në emër të Islamit, të pashlyeshme, veçanërisht në Ballkan; Evropa e krishtere kërkonte medomeos paqe, kundrejt çdo çmimi në të holla.

... [lexo më shumë]5 shtetet më të vogla në botë
Fotoja

Vatikani

Me masën e një fushe golfi, qyteti i Vatikanit është shteti më i vogël në botë. Në parim është në enklavë me mur brenda Romës. Është kaq i vogël, sa i gjithë shteti nuk ka asnjë adresë. Një e veçantë e shtetit është se nuk ka banorë permanentë. Shtetësia jepet gjatë kohës që njerëzit janë atje dhe i hiqet sapo largohen. Dhe ju që mendonit se gjuha latine ishte gjuhë e vdekur! S’është e vërtetë, se në Vatikan latinishtja është gjuhë zyrtare. Vatikani mbështetet financiarisht nga dhurues, shitja e pullave postare e publikimeve dhe turizmit.

... [lexo më shumë]Përmbysja e tejdukshmërisë etnike në raportet shqiptaro-serbe