27.03.2017 - 16:23:23 - E hënë        HIXHRI: 28.06.1438                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;
OPINIONE

KTHEHU

Shefqet Krasniqi: Është zhvendosur vëmendja nga problemet reale të Kosovës
Fotoja

Imami i Xhamisë së Madhe në Prishtinë, Shefqet Krasniqi, thotë se Lavdrim Muhaxheri është punëtor i dreqit. Ndërsa, shton se ka qenë një prej hoxhallarëve të parë që u ka bërë thirrje njerëzve të mos shkojnë në Siri.

... [lexo më shumë]Përsëri arrestime!
Fotoja

Justinian Topulli

Ai që i ka ndjekur me vëmendje kronologjinë e lajmeve që lidheshin me çështjen e ekstremizmit këto ditë në Kosovë, e kupton fare lehtë, sesi merren të tilla vendime politike, juridike... etj. që të bindin akoma më shumë sesa pak të përgjegjshëm dhe të paurtë, janë ata që na udhëheqin.

... [lexo më shumë]Lavdrim Muhaxheri, kriminel lufte apo idiot komunikimi?!
Fotoja

Ermir Hoxha

E ka trazuar sërish opinionin personazhi me emrin Lavdrim Muhaxheri, kosovari nga Kaçaniku, që lufton në Siri, i cili vetëshfaqet në një foto, si ekzekutues me prerje koke i një të riu.

... [lexo më shumë]Dy fjalë Vlora Çitakut
Fotoja

Është çudi e madhe që sa të përmendet çështja e shamisë dhe mësimbesimit kjo zonjusha në fjalë reagon patjetër, duket se i bëjnë reaksion apo ka marrë fobi nga këto.

Po mos u tremb moj e nderuar, se nuk e kemi në plan të ta vëmë shaminë, sepse ty  “shumë bukur” të shkojnë ato frizurat ekstravagante që na bën çdoherë. Dhe ende më interesante është që kjo zonjushë flet aq me krenari dhe kompetenca sikur të ishte fati i shamisë dhe i mësimbesimit në duart e saj. Në popull thuhet “ti je vrima e fundit e kavallit” dhe nuk të pyet kush për këto çështje.

... [lexo më shumë]Ahmet Qeriqi: Përse Ballkani i përket ortodoksisë, dhe Islami u dashka të getoizohet?
Fotoja

Kryqëzatori modern, profesori i Bolonjës, Cimbalo: Ballkani i përket ortodoksisë, Islami të mbahet nën kontroll me ligje të shteteve...

Ben Blushi: Shqipëria dhe Kosova po rrezikohen nga Islami...

... [lexo më shumë]Shteti të mbyllë Bota Sot dhe Expressin për nxitje të ekstremizmit
Fotoja

Sedat Islami

Për javë të tëra u diskutua ligji kundërthënës për dënimin e atyre që marrin pjesë në luftëra jashtë vendit. Mediat, si sponsorë të ligjit, nxituan të na sjellin dhe një detaj të tij që parlamenti kinse e paskësh harruar të na e thotë. Ishte kjo shtojca e përfshirjes në dënim dhe të gjithë atyre që në një apo formë tjetër nxisin për pjesëmarrjen në luftë.

Megjithëkëtë, mediat nuk na e kishin thënë të gjithën.

... [lexo më shumë]Bagdadi, qyteti më i keq në botë
Fotoja

Qyteti model në botën arabe deri në vitet 1970, Bagdadi, pas dekada të tëra konfliktesh, është shndërruar sot në qytetin më të keq në botë në aspektin e cilësisë së jetesës.

Kryeqyteti irakian, i ndërtuar në brigjet e Tigrit para 1.250 vitesh dhe dikur një qendër intelektuale, ekonomike e politike me renome botërore, është radhitur në vendin e 223-të dhe të fundit në klasifikimin për vitin 2014 rreth cilësisë së jetës të bërë nga lideri botëror i konsultimeve për resurset njerëzore “Mercer Consulting Group”.

... [lexo më shumë]Ja çka thotë shkrimtari Dritëro Agolli për homoseksualët
Fotoja

Shkrimtari Dritëro Agolli është i prerë në qëndrimin e tij dhe e cilëson homoseksualitetin degjenerim të shoqërisë, si një shfaqje që bie ndesh me ligjet e natyrës.

"Domethënë degjenerimi i plotë i shoqërisë janë homoseksualët", kishte thënë Agolli, në një intervistë për Panoramën.

... [lexo më shumë]Përmbysja e tejdukshmërisë etnike në raportet shqiptaro-serbe