19.03.2019 - 02:26:27 - E martë        HIXHRI: 12.07.1440                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;
ANALIZA

KTHEHU

Francë: Francezët kanë imazh negativ rreth Islamit
Fotoja

Një sondazh i bërë nga Instituti francez Montaigne rezultoi se afërsisht 73% e francezëve kanë imazh negativ ndaj Islamit, ndërsa fetë tjera kanë një pranim tek ata.

Sondazhi gjithashtu tregoi se 87% e francezëve kanë një pasqyrë të mirë ndaj budistëve, 76% ndaj protestantëve, 69% ndaj katolikëve, 64% ndaj hebrenjve, ndërsa 26% e tyre kanë imazh të mirë ndaj Islamit.

... [lexo më shumë]Maqedonia e fundit, Serbia ushtrinë më të fortë në Ballkan
Fotoja

Maqedonia është një nga vendet me ushtri më të dobët në ish-republikat jugosllave. Kosova nuk përmendet, ndërsa Serbia është me ushtrinë më të armatosur.

Analiza është hartuar nga gazeta serbe “Blic”, e cila ka shkruar se Serbia është fuqia më e madhe ushtarake nga ish-republikat jugosllave. Ajo numëron 33 mijë pjesëtarë të Armatës së Serbisë, 80 aeroplanë ushtarak dhe 272 tanke. Për dallim nga Serbia, Maqedonia ka 8 mijë ushtarë, 31 tanke dhe asnjë aeroplan ushtarak.

... [lexo më shumë]

Të përfitojmë nga Hoxhë Shefqet Krasniqi

Krenaria.com © 2013