19.03.2019 - 02:26:37 - E martë        HIXHRI: 12.07.1440                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;
KURIOZITETE

KTHEHU

Turqi: Numri i xhamive të Turqisë 86 mijë e 700
Fotoja

Mehmet Gormez, Ministri i Çështjeve Fetare në Turqi, ishte në një përurim të ndërtimit të një xhamie dhe me këtë rast, në  fjalimin e tij pohoi se në vendin tonë ka 86700 xhami.

Ky fakt i ka habitur shumë vende të ndryshme. Gormez gjithashtu pohoi se 99% e xhamive në  Turqi janë ndërtuar me ndihmën e familjarë ve dhe qytetarëve.

... [lexo më shumë]5 shtetet më të vogla në botë
Fotoja

Vatikani

Me masën e një fushe golfi, qyteti i Vatikanit është shteti më i vogël në botë. Në parim është në enklavë me mur brenda Romës. Është kaq i vogël, sa i gjithë shteti nuk ka asnjë adresë. Një e veçantë e shtetit është se nuk ka banorë permanentë. Shtetësia jepet gjatë kohës që njerëzit janë atje dhe i hiqet sapo largohen. Dhe ju që mendonit se gjuha latine ishte gjuhë e vdekur! S’është e vërtetë, se në Vatikan latinishtja është gjuhë zyrtare. Vatikani mbështetet financiarisht nga dhurues, shitja e pullave postare e publikimeve dhe turizmit.

... [lexo më shumë]Ishulli më i mbipopulluar në botë
Fotoja

Migingo është një ishull të vogël, rreth gjysma e madhësisë së një fushe futbolli , i vendosur në Liqenin Viktoria, liqeni më i madh në Afrikë dhe liqeni më i madh tropikal në botë.

Një raport i lajmeve lokale i vitit 2011 vlerëson se ishulli është shtëpi për më shumë se 500 njerëz.

... [lexo më shumë]Prizreni shpallet një ndër 10 qytetet më të bukura të botës
Fotoja

Ky fundvit na sjell një lajm të mirë, pak më ndryshe se herë tjera. Këtë radhë mund të ndjehemi vërtet krenarë si shqiptarë sepse kemi arsye të madhe.

Lumi i mrekullueshëm që rrjedh nën urën e gurtë 500 vjeçare është një arsye e fortë për të renditur Prizrenin në qytetet më të bukura të botës.

... [lexo më shumë]Kasr al-Sarab, hotel në shkretëtirë
Fotoja

Në mes të shkretëtirës më të madhe në botë me rërë të kuqe ndodhet njëri nga hotelet më luksozë të ndërtuar ndonjëherë. Ai quhet Kasr al-Sarab dhe përfaqëson kulturën dhe traditat më të mira të Emirateve të Bashkuara Arabe. Kasr al-Sarabi është ndërtuar mes dy dunave të mëdha të rërës.

... [lexo më shumë]Evropianët e amerikanët shtyhen kush është më i padijshëm
Fotoja

Portali në internet Buzzfeed ka publikuar dje një hulumtim, me të cilin nga amerikanët kërkohej të shënojnë emrat e shteteve në një hartë, ku ato kufizohen vetëm vija, të Kontinentit të Vjetër. Por edhe ata pa vonuar bënë të njëjtën gjë, duke kërkuar nga evropianët t’i shënojnë emrat e shteteve amerikane në një hartë vetëm me kufij të vizatuar të Amerikës. Qytetarët e Britanisë së Madhe, që përfaqësuan Evropën në këtë garë, nuk na e “zbardhën” fytyrën.

... [lexo më shumë]Në Serbi do të ndërtohet minarja më e lartë në Evropë!
Fotoja

Xhamia do të ketë 15 kupola dhe gjashtë minare, katër prej tyre do të jenë 45 metra të lartë, ndërsa dy të tjerat nga 90 metra.

Me financim nga sanxhaklinjtë nga e gjithë bota, siç është përmendur në ceremoninë e mbajtur në vendin e quajtur “Duga Poljana”, e cila gjendet në mes të Sjenicës, Novi Pazarit dhe Tutinit, gjatë vendosjes së gurthemelit për ndërtimin e Qendrës Islame të njohur si “Kapija Peshtera”, në vitet e ardhshme, si pjesë e kësaj qendre, do të ndërtohet edhe xhamia, e cila do t’i ketë minaret më të larta në Evropë, dhe një pjesë të mirë të Azisë!

... [lexo më shumë]Në vitin 2039 muslimanët do të kenë mundësi ta kryejnë dy herë haxhin dhe t’i festojnë tre Bajrame