19.03.2019 - 02:26:34 - E martë        HIXHRI: 12.07.1440                        RADIO KRENARIA            
Atë që e udhëzon Allahu s`ka kush që e humb, ndërsa atë që e humb Allahu s`ka kush që e udhëzon! "E tërë krenaria i takon Allahut, të Dërguarit të Tij dhe besimtarëve!" (Munafikunë, 8)
“E ATA QË ISHIN TË DEVOTSHËM NDAJ ZOTIT TË TYRE, SILLEN NË GRUPE TE XHENETI, E KUR ARRIJNË ATY, DYERT E TIJ I GJEJNË TË HAPURA DHE ROJA E TIJ U THOTË ATYRE: "SELAMUN ALEJKUM" - QOFSHI TË SHPËTUAR, ISHIT TË PASTËR, ANDAJ HYNI NË TË, ATY DO TË JENI PËRGJITHMONË.” (Kur’an: Zumer, 73)
E MARTË: Emisioni "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00 në Radio Kosova e Lirë FM 94.2 MHz në Prishtinë; E MËRKURË: Dersi i Tefsirit në Xhaminë e Madhe mbahet pas namazit të akshamit; E ENJTE: Emisioni "Rruga e ndriçuar" nga ora 21:00 - 22:00 në TV Vali, TV Mitrovica dhe TV Prizreni; E PREMTE: Hytbeja e xhumasë çdo javë nga ora 13:00; Radio Krenaria transmeton emisionin "Ta njohim të vërtetën" nga ora 21:30 - 23:00;

PYETJE DHE PËRGJIGJE

Id: 73
NAMAZI ME DY-TRI DOVË
Pyetje:

Selam alejkum, i nderuari Dr. Shefqet Krasniqi. Kam një pyetje: Unë shkoj në xhami dhe falem, por problemi është se unë di vetëm dy-ti dovë. Mirëpo në sexhde bie ashtu sikur të tjerët, dhe nuk di a më pranohet namazi? Zoti të shpërbleftë, presim përgjigje!

Përgjigje:

Alejkum selam ve rahmetullah.

 I nderuar vëlla, Allahu të pranoftë namazet tua, ti vazhdo të falesh me ato sure që i di tani për tani, por mos u mjafto vetëm me to, dhe fillo që të mësosh disa të reja. Dhe të preferojmë që të bashkëpunosh me imamin e xhamisë ku ti falesh në mënyrë që të të ndihmojë të mësosh dua e sure të reja sa më lehtë dhe sa më mirë.

Allahu e di më së miri!KATEGORIA: NamaziTë përfitojmë nga Hoxhë Shefqet Krasniqi

Krenaria.com © 2013